Musiikki ja tapahtumat eivät ole pelkkää viihdettä

Päättynyt vuosi oli varsin erilainen, mihin olemme aiemmin tottuneet. Suomessa kesällä koronarajoituksia pystyttiin hieman keventämään, mutta syksyllä rajoituksia piti taas kiristää ja niillä oli vaikutusta loppuvuoden viettoon. Monet jouluperinteet, kuten joulukonsertit ja -markkinat sekä yleisötilaisuudet siirtyivät verkkoon tai peruttiin kokonaan. Joulua kehotettiin viettämään pienessä piirissä ja uudenvuoden juhlallisuudet jäivät monessa paikkaa pitämättä.

 Joitakin perinteitä meillä ja maailmalla kuitenkin onnistuttiin ylläpitämään, mutta muuttunein järjestelyin, esimerkkinä mainittakoon perinteinen Wienin uudenvuoden juhlakonsertti Kultaisesta salista.  Tässäkään tilaisuudessa ei ollut yleisöä ja perinteinen konsertti järjestettiin erityisjärjestelyin. Konsertin kapellimestari Riccardo Muti piti konsertin loppupuolella tärkeän puheen kaikille lähetystä seuraaville ihmisille. – Puhe, joka tavoitti maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa katsojaa 90 maassa, korosti, ettei musiikki ole pelkästään viihdettä, vaan se tuo ihmisille nautintoa, toivoa, rauhaa, veljeyttä ja rakkautta isolla R:lla. Muti toteaa puheessaan, että terveys on tärkeintä, mutta mielenterveys on myös tärkeää ja tähän musiikki auttaa. Historiallinen konsertti on katsottavissa Yle Areenasta.

Samaan aikaan Suomessa Tapahtumapalvelu Järjestys valmistautuu alkavaan kauteen niin hyvin kuin se valitsevissa olosuhteissa on mahdollista. Vuoden alussa yrityksen varastoa siivottiin ja kalustoa huollettiin. Osalle henkilöstöstä on pystytty myös järjestämään tartuntatautilääkärin hyväksymällä suunnitelmalla voimankäytön kertauskoulutuksia poikkeusjärjestelyin. Muita henkilöstölle suunnattuja koulutuksia on tulossa keväällä. Suunnitteilla olevat koulutukset liittyvät tällä kertaa enemmän käytännön harjoitteisiin, kuten ensiaputaitoihin ja järjestyksenvalvojien sekä vartijoiden voimankäyttöharjoitteluun.  Hyvä asiakaspalvelu ja ammattimainen toiminta ovat meille ja meidän asiakkaillemme tärkeitä asioita, siksi kiinnitämmekin asiakaspalveluun huomiota aina jokaisen työvuoron alussa pidettävässä perehdytystilaisuudessa. Asiakaspalvelu on jatkuvaa oppimista ja kouluttamista. Nyt on ollut oikea aika siivota varastoja ja kouluttaa henkilöstöä, jotta olemme valmiit palvelemaan sitten, kun työkeikat jälleen alkavat. Pyynnöstä järjestämme myös koulutuksia, kuten ensiapukursseja, pienryhmille.

Henkilöstön kouluttamisen lisäksi myös yrityksestä on pidettävä huolta. Riippumattoman luottoluokittaja Bisnoden mukaan yrityksistä vain alle kolme prosenttia saa parhaimman luottoluokituksen, AAA. Positiivinen luottoluokitus on asiakkaille, kumppaneille ja muille sidosryhmille osoitus yrityksen toiminnan laadusta sekä kyvykkyydestä selviytyä taloudellisista velvoitteista. Vuoden 2021 alussa saimme parhaimman AAA-luottoluokituksen jo kolmannen kerran peräkkäin. Olemme mukana Luotettava Kumppani -ohjelmassa ja meillä on myös Poliisihallituksen myöntämä yksityisen turvallisuusalan elinkeinolupa.  Haluamme olla asiakkaidemme luottamuksen arvoisia nyt ja tulevaisuudessa.

Jonkin verran tapahtumajärjestäjät ovat jo kertoneet omista ensi kesän suunnitelmistaan ja se on hieno asia. Uskoa tulevaisuuteen täytyy olla.  Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) tiedotti jo aiemmin kesän tulevat tapahtumapäivät. Olemme jälleen tällä kiertueella mukana tekemässä tapahtuman tuotantoa ja huolehtimassa muiden muassa yleisön turvallisuudesta. Muutama päivä sitten varmistui myös, että Tapahtumapalvelu Järjestys jatkaa FC Lahden pitkäaikaisena turvallisuusyhteistyökumppanina. Tartuntataudin torjuntasuunnitelmia ja poikkeusjärjestelyitä joudutaan vielä toteuttamaan kaikenlaisissa yleisötapahtumissa. Siksi onkin tärkeää, että turvallisten tapahtumien mallia saadaan edistettyä ja tilaisuuksia voidaan järjestää. Siinä vaiheessa, kun tapahtumia taas saadaan järjestää, on tärkeää, että se tehdään turvallisesti ja myös tapahtumiin osallistuvat henkilöt muistavat tehdä oman osansa. – Pidä riittävää etäisyyttä muihin, huolehdi hyvästä käsihygieniasta, käytä kasvomaskia ja tule paikalle vain terveenä. Presidentti Niinistön sanoin, rajoituksista päästään vain rajoituksia noudattamalla.

Vaikka hiihto- ja ulkoilukelit ovat nyt parhaimmillaan koko maassa, me täällä jatkamme alkavan kauden valmisteluja, laadimme suunnitelmia ja haemme lupia tapahtumille. Mikäli haluatte lisätietoja palveluistamme tapahtumiin tai muualle, otattehan yhteyttä myyntitiimiimme, jossa vuoden lopulla aloittivat kokeneet tapahtuma- ja turvallisuusalan ammattilaiset Eemeli Tanskanen ja Marko Arjoranta. Parhaiten saatte meihin yhteyttä sähköpostitse myynti[at]jarjestys.fi. Olemme täällä teitä varten, laitetaan asiat yhdessä järjestykseen.

”Consider culture always as one of the primary elements” vetoaa kapellimestari Riccardo Muti maailman päättäjiin ja johtajiin konsertin ohessa pitämässään puheenvuorossaan. Näihin ajatuksiin on helppo yhtyä myös täällä meillä Suomessa. Poikkeusaikana tilaisuuksien turvallisuuteen pitää kiinnittää erityistä huomiota ja kun ajat paranevat, pitää kaikin tavoin edistää tilaisuuksien järjestämisedellytyksiä ja luoda mahdollisuuksia ihmisten yhteisölliselle kokoontumiselle. Musiikki ja tapahtumat eivät ole pelkkää viihdettä, vaan osa kulttuuria.

Tampereella 19.1.2021 / KH / Tapahtumapalvelu Järjestys