Työharjoittelusta Järjestyksen tekijäksi

Tätä kirjoittaessani olen ollut Tapahtumapalvelu Järjestyksellä työssäoppimassa pian kaksi kuukautta. Olen päässyt helposti mukaan ammattitaitoiseen porukkaan ja saanut tehdä monipuolisesti eri tehtäviä ja kehittää omaa osaamistani monin eri osa-aluein. Aluksi, kun hain harjoittelupaikkaa, oli kovaa mietintää, onko minulle tarpeeksi hommaa, ja asiasta käytiin paljon keskustelua. Voin kyllä sanoa, ettei ole ollut tähän mennessä yhtäkään tylsää päivää. Olen päässyt suunnittelemaan ja järjestämään erilaisia tapahtumia, tekemään toimistopuolen tehtäviä, sekä tekemään myös varastohommia. Työ on ollut erittäin monipuolista ja joustavaa, sekä omat toiveeni ovat aina otettu huomioon. Voin sanoa oppineeni lyhyessä ajassa hyvinkin paljon.

Minua on Tapahtumapalvelu Järjestyksen töissä kannustettu aina tekemään parhaani ja tarttumaan uusiin haasteisiin. Esimieheni ovat aina tarjonneet apuaan, sekä varmistaneet päivistään aikaa, jotta voisivat kysyä, miten minulla on mennyt, sekä olleet valmiina vastailemaan kaikkiin minun kysymyksiini. Tämä työpaikka on ollut huikea oppimismahdollisuus minulle, etenkin kun on päässyt ammattilaisten kanssa työskentelemään rentoon porukkaan. He mielellään ovat myös ottaneet minun ideoitani vastaan ja ovat olleet halukkaita näitä toteuttamaan kanssani. Se on ollut hienoa, että minua on ohjattu alusta loppuun asti, eikä vain sivuutettu.

Tämä työpaikka on ollut huikea oppimismahdollisuus minulle, etenkin kun on päässyt ammattilaisten kanssa työskentelemään rentoon porukkaan.

Eniten olen pitänyt Tapahtumapalvelu Järjestyksellä työskentelemisessä siitä, kuinka hyvin kaikki tekevät yhteistyötä onnistuneiden keikkojen eteen ja kuinka yritys huolehtii jokaisesta työntekijästään ja haluaa auttaa heitä kehittymään alalla. Etenkin jos on turvallisuusalalla aloitteleva niin kuin minä, ja kiinnostaa esimerkiksi järjestyksenvalvontatehtävät, suosittelen vahvasti tulemaan tähän työporukkaan hommiin. Täällä väki on ammattitaitoista, auttaa tovereitaan ja opastaa mielellään. Huumorintaju kannattaa kylläkin olla kohdillaan.

Työssäopin aikana minulle annettiin koulun puolesta tehtävä tehdä näyttötyö, jossa esimiehet ovat olleet hyvin avuliaita ja omaa näkemystään jakavia. He ovat auttaneet minua ideoimaan ja ovat olleet aina tavoiteltavissa kiireisimpinäkin päivinä. He ovat antaneet minun työstää myös näyttöäni työajalla. Muutkin työntekijät ovat auttaneet minua keikoilla ja ottaneet mukaan hommiin ja kertoen omia tarinoitaan, joita olen hyvin päässyt hyödyntämään tehtävässäni. Ilman työkavereitani ei näytön teko olisi mahdollista.

Esimiehet ovat olleet myös hyvin avuliaita ja halukkaita auttamaan muita työntekijöitä etenkin ongelmatilanteissa. Heiltä voi kysyä apua missä tahansa ja kaikki aina selviää puhumalla. Firma on ollut avulias myös siihen nähden, että ovat halunneet ottaa myös pidemmän matkankulkijoita mukaan eri keikoille ympäri Suomea. Kokemukseni mukaan firmassa kukaan ei tuomitse toista taikka jätä ulkopuolelle. Yhteishenki on ollut aivan mahtava ja monille työporukka onkin jo toinen perhe.

Esimiehet ovat olleet myös hyvin avuliaita ja halukkaita auttamaan muita työntekijöitä etenkin ongelmatilanteissa.

Itse en malta odottaa tulevaisuuttani firmassa. He eivät tule pääsemään minusta ainakaan helposti eroon pitkään aikaan. Olen oppinut kaikilta niin paljon ja olen nauttinut työstäni siellä. Rakkaudesta ammattiin voisi sanoa. Tapahtumapalvelu Järjestys on motivoinut minua alan hommiin ihan uudella tavalla. En ennen työpaikalle tuloa ajatellut tulevaisuutta tapahtumaturvallisuuden parissa, mutta kyllä tällä radalla haluan jatkaa. Mikään päivä ei ole samanlainen, pääsee olemaan sosiaalinen ja toimimaan uusissa ympäristöissä uusien ihmisten kanssa ja luoda uudenlaisia onnistuneita tapahtumia, joista jää hyvä asiakaskokemus.

Koko firma ansaitsee suuren kiitoksen, että he ottivat minut työssäoppimaan ja ovat olleet halukkaita opettamaan ja ohjaamaan minua viimeisten kuukausien aikana aivan uudella tavalla. Harjoittelijaa ei heillä ennen minua ole ollutkaan, joten olen iloinen, että halusivat ottaa minut mukaan matkaansa. Toivottavasti pääsen jatkamaan firmassa töissä myöhemminkin, senkin jälkeen, kun olen valmistunut. Työpaikkana Tapahtumapalvelu Järjestys on huikea paikka, jossa on hyvät mahdollisuudet kehittää omaa osaamistaan. Suosittelen heitä kovasti kaikille, etenkin aloitteleville turvallisuusalan ihmisille.

Esimiehen pohdintoja harjoittelusta

Joulukuussa 2021

Tapahtumapalvelu Järjestyksellä ei ole aiemmin ollut harjoittelijaa emmekä nytkään hakeneet harjoittelijaa.
Kun Heidi otti meihin yhteyttä ensimmäisen kerran, emme tunteneet häntä ennalta eikä hänellä ollut aiempia tuttuja meillä töissä. Harjoittelujakso oli uudenlainen, mutta mieluinen kokemus myös toimiston väelle. Ennen harjoittelun alkua meidän oli mietittävä tarkkaan kaikki mahdolliset haasteet, joita harjoittelun aikana voi tulla tapahtuma-alan työrintamalle, koska pandemiatilanne elää edelleen. Pelko töiden riittävyydestä meillä osoittautuikin turhaksi. Suunnittelimme harjoittelujakson huolella, jotta pystyimme varmistamaan, että meillä on Heidin ohjaukseen aikaa ja mahdollisuus tarjota hänelle mielekästä opintoja tukevaa työtä. 

Pääsimme harjoittelujakson aikana tekemään erilaisia turvallisuussuunnitelmia kuin erilaisia yleisötilaisuus- ja viranomaisilmoituksia ja toteuttamaankin erään tapahtuman Helsingin ydinkeskustassa. Heidi pääsi olemaan mukana suunnittelun alkumetreiltä aina tapahtuman loppuyhteenvetoon saakka. Joulukuun aikana työstimme myös sesonkiin kuuluvien tilaisuuksien osalta niin turvallisuussuunnittelua kuin ja turvallisuuden omavalvonnasta aina käytännön tekemiseen.

Lopuksi totean, että hyvä työ palkitaan aina ja Heidi onnistuikin ottamaan paikkansa haltuun Järjestyksen tekijöissä ja suoritti harjoittelujakson kiitettävin arvosanoin. Täysi-ikäisyyttä ja lupakortteja odotellessa! Kannustan muitakin alalle pyrkiviä ja turvallisuusalan opiskelijoita hakemaan kokemuksia rohkeasti erilaisista turvallisuusalan yrityksistä! Turvallisuusala ei aina ole sitä perinteistä vartiointia erilaisissa kohteissa. Turvallisuutta on myös muualla, kuten tapahtuma-alalla, joka tarvitsee pandemian jaloista elpyäkseen runsaasti uusia tekijöitä ja näin ollen turvallisuus korostuu entisestään.

Eemeli Tanskanen, kenttäpäällikkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *