Parasta on vapaus!

Tapahtuma-alalla pääsee näkemään konkreettisesti oman työnsä jäljen…

Kevään aikana toimitusjohtaja Kimmo Härkönen ja kenttäpäällikkö Eemeli Tanskanen osallistui Helsingin Sanomien kuukausiliitteeseen tulleeseen työelämä-haastatteluun.

Pääset lukeman näköisversio tästä!

Tapahtuma-alalla pääsee näkemään konkreettisesti oman työnsä jäljen. Pitkän linjan ammattilaiset Kimmo Härkönen ja Eemeli Tanskanen vakuuttavat, ettei yksikään työpäivä ole samanlainen.

Tekstin kirjoittanut Johanna Rita

Tapahtumapalvelu Järjestyksen kenttäpäällikkö Eemeli Tanskanen kertoo, että tapahtumapaikan tyhjällä tontilla seisoessa mielessä pyörii yleensä kaksi asiaa: se, että tähän päästään rakentamaan kohta jotain hienoa ja se, että tässähän tulee muuten hiki. Mutta kun omasta kädenjäljestä saa kuulla asiakkailta positiivista palautetta, niin onhan se todella hieno tunne.

Tanskanen tietää mistä puhuu, sillä hän on viihtynyt alalla jo vuodesta 2009 lähtien ja nykyisellä työnantajalla vuodesta 2014. Aluksi keikkatyöntekijänä aloittanut Tanskanen tykästyi alaan niin, että siitä muodostui hänelle vakituinen työ.

– Yhteishenki työntekijöiden välillä on aivan mahtava. Totta kai välillä tulee harmaita hiuksia ja huonosti nukuttuja öitä, mutta onnistumiset ja hauskat hetket palkitsevat, Tanskanen summaa.

Alalla viihtymiseen on vaikuttanut myös Tanskasen työnantajana toimiva Tapahtumapalvelu Järjestys, jossa hänen mukaansa keikkatyöntekijöistä pidetään hyvää huolta. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Härkönen pitää työntekijöiden viihtyvyyttä tärkeänä, sillä se heijastuu suoraan myös asiakkaaseen.

– Haluamme tarjota keikkatyöntekijöille ennen kaikkea vapautta ja joustavuutta. Jokainen saa itse valita, mihin tapahtumiin haluaa tulla töihin. Tällaisessa ratkaisussa kaikki voittavat: kun työntekijät saavat vapauden valita omat työnsä, on heillä myös motivaatio kohdillaan. Valinnanvapaus näkyy positiivisesti tapahtuman asiakkaille ja sitä kautta myös meidän tapahtumapalvelujamme tilanneelle yritykselle. Meillä on työntekijöitä, jotka ovat tehneet keikkaa meidän kauttamme jopa kymmenen vuotta, ja yksi isoin syy on ollut se, että heillä on aina ollut vapaus valita työnsä. Tiivis työporukka on kuin toinen perhe.

Tapahtumia olutfestareista aina kirkkokonsertteihin

Tapahtumapalvelu Järjestyksen työntekijät saavat valita työympäristökseen esimerkiksi urheilutapahtuman, konsertin tai festarit. Kovin sesonki ajoittuu kesään ja pikkujoulukauteen. Härkönen haluaakin kannustaa myös yrityksiä olemaan ajoissa liikkeellä tapahtumajärjestämisen suhteen. Mitä isompi tapahtuma, sitä aiemmin tapahtuman järjestelyt täytyy aloittaa.

– Suurimpien tapahtumien järjestelyt on aloitettava jopa vuotta aiemmin. Siksi meihin kannattaakin olla yhteydessä ennemmin liian ajoissa kuin liian myöhään.

Härkönen vakuuttaa, että mikään tapahtuma ei ole yritykselle  liian suuri, pieni tai kohderyhmältään väärä – kaikki hoidetaan aina yhtä ammattimaisesti.

– Eräs asiakas sanoikin kerran, että te olette se yritys, joka menee kirkosta kaljakekkereihin, Härkönen naurahtaa.

Tapahtumapalvelu Järjestys ei olekaan aivan perinteinen ohjelmatoimisto, mutta ei myöskään perinteinen järjestyksenvalvontafirma.

– Periaatteessa asiakkaalla ei tarvitse olla kuin idea, me laitamme kaiken muun järjestykseen. Toki meiltä voi ostaa myös erillisiä palveluita, kuten järjestyksenvalvontaa, turvallisuus- ja pelastussuunnitelmien laatimista tai vaikkapa ensiapupalveluita. Asiakkaalle on kuitenkin kustannustehokkaampaa ostaa kaikki palvelut saman katon alta. Meille on tärkeää panostaa yksilölliseen palveluun, joka tuo aidosti lisäarvoa asiakkaalle. Vaikka turvallisuus ja tapahtumatuotanto maksavat aina, vahinko se vasta maksaakin, Härkönen tiivistää.

Kaikkiin elämäntilanteisiin

Keikkaluontoinen työ ei silti tarkoita kymmentuntisia työpäiviä – ellei niitä itse halua. Tapahtumapalvelu Järjestyksen työntekijät pystyvät itse vaikuttamaan myös työvuorojensa pituuteen.

Vapaus tarkoittaa kuitenkin myös vastuuta. Rehellisyys ja luottamus on tärkeää. Härkösen ja Tanskasen mukaan myös ulospäinsuuntautuneisuus, asiakaspalveluhenkisyys sekä into uuden oppimiseen ja kokemiseen ovat ominaisuuksia, joita tapahtuma-alalla arvostetaan. Koska työajat on helppo sovittaa omiin aikatauluihin, löytyy työntekijöitä monista eri elämäntilanteista.

– Yksi hakee lisätienestiä, toiselle tämä on harrastus ja kolmas taas elättää itsensä täysin keikkatöillä. Mukana on opiskelijoita, eläkeläisiä ja työelämässä mukana olevia, Härkönen ja Tanskanen listaavat.

He myös painottavat, kuinka hienoja kokemuksia alalla työskentely voi parhaimmillaan tarjota.

– Suomi on pieni maa, mutta täällä on aika paljon erilaisia tapahtumia. Onhan se hienoa, kun saa olla mukana tekemässä esimerkiksi kerran vuosisadassa järjestettäviä tapahtumia, Tanskanen päättää.

Pääset lukeeman näköisversio tästä!